Over Géjanne

Ik heb een brede kijk op leefstijl. Het gaat niet alleen om voeding, maar om iemands totale patroon van voeding, bewegen, slapen en ontspannen. 

Ik werk sinds 1996 als diëtist. Ik ben begonnen in de thuiszorg, heb gewerkt bij de GGZ en bij zelfstandige praktijken in Breda, Oosterhout en Tilburg. Vanaf 2018 ben ik ook leefstijlcoach. Toen ik jong was, had ik zelf gezondheidsproblemen. Ik heb persoonlijk ondervonden hoe het is om te werken aan je eigen gezondheid. Hoe dat gaat met vallen en opstaan. Ik weet hoe belangrijk het is om met kleine haalbare stapjes te werken. Je wilt tenslotte niet stilstaan. Je wilt vooruitgang boeken en successen ervaren.  

De meeste mensen willen meteen in de actie komen. Maar eerst is voorbereiding en bewustwording nodig. Samen met de cliënt ga ik voeding, bewegen, slapen en ontspanning in kaart brengen. Daarna gaan we samen een plan van aanpak afspreken.

Opleiding en kwalificaties

– Voeding en diëtetiek Nijmegen.
– Masterclass ‘Uit de ban van eetbuien’.
– Motivational interviewing
– Directe toegankelijkheid Diëtetiek
– Opleiding tot leefstijlcoach in Driebergen (AVLEG).
– Opgenomen in Kwaliteitsregister van Paramedici.
– Bijscholing over: eetstoornissen, obesitas, diabetes mellitus, maag-, darm- en leveraandoeningen, copd, voedselallergieën, kinderdiëtist. 

Werk

– 1996-2008: diëtist bij thuiszorg.
– 2006-2010: zelfstandig diëtist bij GGZ.
– 2008-2019: zelfstandig diëtist bij diëtistenpraktijken in Oosterhout, Breda en Tilburg.
– Vanaf 2019: leefstijlcoach (gecontracteerd bij ZoHealthy) .
– Vanaf 2020: eigen praktijk als diëtist en leefstijlcoach bij GC Reeshof.

Werkwijze

Diëtist en leefstijlcoach

Als diëtist ben ik meer gericht op de diagnose van de arts en hulpvraag van de cliënt.  

Ik zal bij de intake vragen stellen over o.a. gezondheid (lichamelijk en psychisch), huidige klachten, medicijnen, beweging en voeding. Ik geef uitleg wat de voedingsadviezen zijn bij betreffende diagnose en maak een advies op maat. Soms werk ik een voorbeeld van een dagmenu uit op papier. Eventueel kan ik ook voedingsberekeningen maken om na te gaan of cliënt voorziet in zijn dagelijkse behoefte of er tekorten zijn. 

Als leefstijlcoach kijk ik meer naar wat er leeft bij de cliënt. Ik zal de cliënt meer aanzetten tot bewust nadenken, zodat hij of zij uiteindelijk zelf keuzes maakt. Ik stel open vragen en richt me op voeding, beweging, slapen en ontspanning. Een persoonlijk voedingsadvies krijgt een cliënt niet (wel algemene richtlijnen), maar de cliënt maakt zelf keuzes wat hij/zij denkt wat haalbaar is om te veranderen. Ik bied begeleiding aan de hand van CooL-trainingen. Dit zijn groepsbijeenkomsten, gecombineerd met individuele gesprekken. 

Ik houd van visueel maken

We maken een plan van aanpak met kleine stappen die haalbaar zijn. Zie het plan als een trap die u langere tijd gaat oplopen. Als de trap niet te stijl is en de treden precies groot genoeg zijn, dan kunt u dat veel gemakkelijker volhouden. Bovendien: door zo stapsgewijs met uw leefstijl bezig te zijn, gaat u zich ook meer bewust worden van hoe u leeft en wat past bij u. 

Met ieder stap dichter bij uw doel

Samen beginnen we bij nul: op de onderste trede van de trap.  En samen zetten we de eerste stap. Mocht u gaandeweg het even niet meer zien zitten of een terugval hebben. Dat hoort erbij. Op elk moment kunt u een stap terugzetten in het plan of een stap op de plaats maken op weg naar een gezondere leefstijl die bij u past. Ik begeleid u graag die trap op.

Aangesloten bij

(Kinder)diëtist en leefstijlcoach Géjanne Bongers

Neem contact met mij op
Telefoon 06 – 55 68 43 56
E-mail: coachgejanne@gmail.com

Spreekuur 
– Dinsdag, donderdagmiddag, donderdagavond, vrijdagochtend.
– Op verwijzing arts of praktijkondersteuner is consult aan huis mogelijk.

Gezondheidscentrum Reeshof
Doesburgstraat 10
5043 GC Tilburg

GLI – Leefstijlinterventie
 Kijk hier voor meer informatie